Selecteer een pagina

Engelen, raar of misschien toch niet?

Ik werk graag met de engelen. Ik moet toe geven dat ik dat soms lastig vind om te vertellen. Vinden mensen dat raar? Is het niet gek? Tja, misschien vinden ze dat wel maar ja het is wel wat ik doe en waar ik goed in ben.

De engelen zijn voor mij een hulpmiddel. Een timmerman gebruikt een hamer, een accountant een rekenmachine en ik de engelen en engelenkaarten. Gewoon zoals ik ook een tandenborstel gebruik om mijn tanden te poetsen en en een stofzuiger pak als ik ga schoonmaken.

5 jaar geleden had ik eigenlijk nog niet van engelen gehoord. Ja natuurlijk wel met de kerst en van de kerk maar verder niet. Door een vriendin die een cursus ging doen was mijn interesse gewekt. Ik zag opeens elke dag een veertje in mijn huis en ging boeken lezen en een pak kaarten kopen. Het voelde voor mij als heel gewoon en herkenbaar. Het paste me meteen zo goed. Ook al vond ik de boeken soms wel wat zweverig. Ik vertaalde het voor mezelf naar nuchtere, down to earth taal en ik merkte wel dat ik het fijn vond om de engelen om hulp te vragen, een engelenkaartje te trekken. Ik voelde de zachte energie van de engelen. Een energie die ik fijn vind. Voor mensen zoals ik, die heel sensitief zijn, heel prettig.

Ik kan goed begrijpen dat als ik over engelen begin je misschien al snel denkt wat een zweverig gedoe. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kan het zo zweverig maken als jezelf wilt. Ik kies er voor om het heel praktisch te gebruiken. Bij mij geen ingewikkelde rituelen voordat ik een kaartje trek of om hulp of inzicht vraag. Ook vertaal ik de engelen boodschappen op de kaarten of van de engelengetallen naar simpele, nuchtere taal die jij en ik begrijpen. Woorden die je ook gebruikt als je met een vriendin praat.

Geef de engelen ook eens een kans en kijk eens wat het je brengt. Trek eens een kaartje of vraag eens of ze je helpen met iets. Begin bijvoorbeeld eens om een parkeerplek voor de deur te vragen etc. Ga er gewoon lekker open in. Mij heeft het veel gebracht en ik ben dankbaar dat ik het weer mag delen met jullie. Want ik gun jullie ook de hulp en steun die ik erdoor ervaar. Ik ben benieuwd hoe jij het ervaart!

Liefs,
Brenda